Първото предложението на парламентарната група ГЕРБ-СДС ще бъде мораториум върху тегленето

...
Първото предложението на парламентарната група ГЕРБ-СДС ще бъде мораториум върху тегленето
Коментари Харесай

От ГЕРБ-СДС ще искат мораториум за теглене на нов държавен дълг

Първото предлагането на парламентарната група ГЕРБ-СДС ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на постоянно държавно управление. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в декларация от името на група по време на първото съвещание на 47-ото Народно заседание. 

" Можете да разчитате на рационално и правилно отношение от страна на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, в 47-ото Народно заседание ще бъдем съпротива на очертаващото се ляволиберално общество. Не възприемаме обаче ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. Наясно сме, че провокациите пред страната са прекомерно огромни и на тях може да се отговори единствено с рационални решения, публично единство и политическо единодушие ", каза Атанасова.

" През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита си да излъчат постоянно ръководство на страната. Този неуспех беше осъден от българските гласоподаватели с рекордно ниска изборна интензивност и срив на поддръжката за партиите, които участваха директно в него. Тези два обстоятелството би трябвало да бъдат регистрирани от всички нас и сме длъжни да се съобразим с тях. Заради ниската изборна интензивност актуалният парламент не разполага с задоволително огромна легитимност, с цел да си разреши нови случки и да пилее време в производство на кавги ", сподели още Атанасова. 

Според нея, каквато и да е болшинството, то ня ма да е плод на мощна социална сила, а ще бъде резултат от взаимни отстъпки. " Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два Народното събрание, няма да се повторят в този и всички дружно ще подходим с задоволителна доза примирение и отговорност ", уточни тя.

По думите й, постоянното държавно управление и работещият парламент са първа крачка за излизане от рецесията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР